söndag 28 april 2019

Växt, "fel" Ord samt 5 frågor = 3 i 1

Väggen vi skulle riva blev till mätsticka för inte bara oss utan grannarna också haha, där det står mamma är lika med 1,75 som jag (krymt) till om vi skulle göra denna nu har barnen vuxit om sina föräldrar med hästlängder ..
 Växt i Italien hade dessa under påsken


När orden betyder ngt annat för den som läser och den som skrivit, och betydelser i olika länder kan bli intressant och ge upphov till gapskratt. 
Barnsligt jag vet, men så typiskt mig haha
Det ju söndag och med det
SKYLTSÖNDAG
som min vän BP förvaltar vidare, 
och dessa "skyltar" med "FEL" namn och som gav både mig och maken skratt i Italien, får bli mina skyltar denna vecka
Ovan ett "vanligt" Gatunamn?
Nedan På apoteket hittar man en del :)
Det var alla skyltar denna ggr, kände ni också att . det var konstiga namn ;)

Så till något helt annat, en utmaning jag hittade hos BP och får en att fundera lite sånt gillar vi :) 
FEM EN FREDAG
Hittade denna utmaning via BP hos 
( nu är det ju söndag men som tur är kunde jag svara på detta tom ikväll, var med du också att svara på 5 frågor varje fredag :)

 1. Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?  En härlig sallad med prusciutto, ruccola och mozzarella. det är ngt jag alltid försöker ha hemma då jag kan använda det att göra även snabb pasta med samma ingredienser.
 2. Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?  Faktiskt inte då jag alltid gör så det finns till matlåda också, Gillar inte att slänga mat alls ( kanske ngt från då man var yngre ;)
 3. Kan du koka soppa på en spik? Haha ja min familj säger det, då jag lagar mat på det som finns hemma och ibland blir det gott och ibland inte ;)
 4. Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute? Nej det är jag dålig på känns konstigt att be om det vet inte varför då jag vet att dom kanske slänger maten riktigt motsägelsefullt  egentligen. Skärpning där :)
 5. Sorterar du ditt matavfall? Ja jag har ju sopptunna så jag har en specifik brun tunna för matavfall, samt två egna URBAN GREEN Komposter. Kan säga att jag sorterar ALLT så jag har inte så mycket soppor nu för tiden ;)

Tack för 5 frågor att fundera på Elisa

Nu Önskar jag er en fortsatt mysig söndag och hoppas ni har lika mycket sol som det är här i Stockholms skärgård.
email signature

9 kommentarer:

 1. Fina växter från Italien! En växa-vägg hade vi inte, men väl ett dörrfoder. Det var roligt!

  SvaraRadera
 2. Oh är du i skärgården, så lyxigt säger jag här ute på vischan i skogen. Dom skyltarna, haha, så det kan bli. som tur är begriper inte befolkningen så dom slipper rodna...
  Växa-vägg, jag hatar att jag måste mäta mig varenda gång jag är på Vårdcentralen. Väga mig, jag fattar, det kan ju variera hur mycket som helst, men längden! Jag växer ju bara på bredden sedan länge...Fast, om sanningen ska fram så har jag krympt, en centimeter, o det är inte kul när man bara är 157 i strumplästen. ha en skön skärgårdssöndag

  SvaraRadera
 3. Fina Italien bilder och växtväggen är ju så cool =) Hade en kompis som hade en sådan växtvägg i ett skafferi, ett sådant där gammeldags som man kunde gå in i. Ha en fin solig kväll =)m

  SvaraRadera
 4. Fina blommor och pelaren med längder var kul

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Mätstickan på pelaren är ju kanoooon, liksom växterna i Italien. Här är vi i nollåtta nästan ikapp nu. Skyltarna gav mig ett asgarv som borde ha hörts hos dig i södra Stockholm. Hahaha:-)
  Kul att du har upptäckt Elisas "Fem en fredag". Tycker hennes frågor är riktigt roliga och kräver tankeverksamhet. Ungefär dom dina veckoteman alltså:-)

  Tusen tack för dina två kanoooooon skyltar och länken:-)

  SvaraRadera
 6. Så vacker i Italien men deras skyltar kan man verkligen fundera över. Mycket skojiga namn i alla fall, hihi...

  SvaraRadera
 7. Jättefina växt-bilder, glad att jag inte bor på Fitta-gatan, det skulle vara lite knepigt tror jag ...

  SvaraRadera
 8. Haha! Ja det är kul att leka med ord!

  SvaraRadera
 9. Växterna var finare än skyltarna, haha :) Bra att kunna koka soppa på en spik. Tror jag också är ganska duktig på det. Gillar inte heller att slänga mat. Hade inte planerat någon middag idag. Hade en bakpotatis i kylen och lite grönsaker och en burk cremen fraiche. Hade en fralla kvar från baket igår. Gjorde bruschetta av brödet. Skar potatisen i stavar och stoppade i ugnen. Tog fram lax ur frysen och stekte. Gjorde en ört och vitlökssås till. Blev en riktig festmåltid av ett tomt kylskåp. Så vi öppnade tom en flaska vitt vin.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar